Mi a különbség az AGRESSZIÓ, illetve az AGRESSZIVITÁS között? És az ALLERGIÁRA való hajlamnak mi köze ezekhez a minőségekhez?

Az agresszió egy tágabb fogalom, amely fontos része és előfeltétele a túlélésnek. Az asztrológiában a Mars szimbolizálja az agressziót, tehát jegybeli és házbeli helyzete, valamint a fényszögei azon kapacitásunkról adnak információt, hogy miként szeretünk, vagy nem szeretünk küzdeni, kiállni magunkért s képviselni az érdekeinket. Az agresszió összefügg a cselekvésre, aktivitásra való hajlamunkkal is és azzal, ahogy kivitelezzük a gondolatainkat.
Az agresszivitás természetesen egy nem kívánatos módon megnyilvánuló, túlzó formája az önérvényesítő magatartásnak s az agresszív ember viselkedése egyfajta szorongást kompenzál. Célja a másik fél legyőzése. (Ellenpólusa az alárendelődés, a non-asszertivitás.)

A felnőttkorban kialakuló allergiák nagy része pszichoszomatikus és általában olyan embereknél jelenik meg, akiknél a személyes horoszkópban a Mars állása nem problémamentes. Ez kapcsolatban lehet elfojtott agresszióval, azaz elnyomott dühvel és akár a Mars szexualitáshoz kötődő olvasatával is. (Természetesen az adott allergia típusa sem mindegy, amikor szimbolikát elemzünk.)

Az üzenetem a témában pedig az, hogy allergia esetén mégsem elég csupán legyintenünk, hogyha nem ismertünk magunkra az előbbi leírás után, vagyis nem érezzük úgy, hogy tele lennénk elnyomott haraggal, feszültséggel, vagy békétlenségben élnénk a szexualitás területét nézve. Ugyanis nemcsak az agresszivitás különböző vetületei fontosak ebből a szempontból, hanem a semlegesebb megítélés alá eső agresszió témaköre is. Tehát aki nem cselekszik kellő hatékonysággal, nem küzd és nem fordítja tettbe az elméleteit, az sem működteti harmonikusan a Mars princípiumát és az asztrológia nyelvezete által ez már egy árnyaltabb olvasata az allergia pszichoszomatikájának véleményem szerint, mint amit bizonyos sablonos értelmezések sugallnának.