Attól függ, mit nevezünk tudománynak. Sokat gondolkodtam már azon, hogy ez az egyedülálló rendszer miért csak bulvár szinten ismert a többség számára. Annak ellenére, hogy mekkora diagnosztikai lehetőséget rejt a pszichológusok, pszichiáterek hétköznapi munkája szempontjából. (A diagnosztika alatt persze nem a determinálást értem, hanem egyfajta viszonyítási alapot és azt, hogy könnyedén a lényegre irányíthatná a szakemberek figyelmét.) Mindenesetre egy kulcsfontosságú “tételt” szeretnék újra leszögezni a témában.

Az összes tudós, aki racionális elméletekkel akarja megragadni az asztrológia pontatlanságát és azzal érvel, hogy a csillagászati tények nem támasztják alá az asztrológia működését, az eleve téves megközelítést használ. Ugyanis az asztrológia tudománya nem a fizikához áll közel, így az eszközei, módszerei sem számtani alapúak elsősorban, hanem egy művészi SZIMBÓLUMrendszerről beszélünk!!!!!!! Teljesen más mechanizmusok mozgatják. (Egyesek szerint a hálózat elmélettel rokon a miértje. A Miért kérdés ugyanakkor sokszor egyáltalán nem visz előre…)
Több száz horoszkóp elemzése után ki merem jelenteni, hogy számomra nem tűnik fontosnak ész érvekkel (mindenki hitrendszerének megfelelően) megindokolni, hogy mitől működik az asztrológia, de azt tapasztalom nap, mint nap, hogy nincs hiba a gépezetben. Ha az adott asztrológus hiteles és megfelelő keretek közt, pszichológiailag korrekt kommunikációval, valamint saját önismereti háttérrel használja, akkor rendkívül sokat taníthat egy embernek a személyiségéről és az élete összefüggéseiről.