Simon Szilvia vagyok, okleveles coach, asztrológus, párkapcsolati mediátor, mentálhigiéniai prevenciós szakember és angol nyelvtanár.

2003-ban szereztem angol bölcsész és nyelvtanár diplomát az ELTE-n, majd néhány héttel később elkezdtem asztrológiát tanulni Kiss J. Zsolttól. A pszichológiai értelemben vett önismeret ekkor kezdett fontossá válni számomra. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a (csapdákat rejtő) spirituális megközelítés mellett pszichoterápiás ismereteket is gyűjthettem asztrológiát hallgatva. Ez adott bázist a helyes arányok megtalálásához.

Később tudatosan kerestem azokat a továbbképzési lehetőségeket, ahol bővíthettem a pszichológiai-önismereti rálátásom a lélek és az élet összefüggéseire vonatkozóan. Tanultam NLP terápiát (dr Biró Gyulától), részt vettem (több száz óra) pszichodrámán, valamint számos család- és rendszerállításon, megismertem a KIP (belső képi szimbólumokkal dolgozó módszer) és az integratív pszichoterápia  lényegét mind technikailag mind saját élmény révén (dr Daubner Béla), elvégeztem a Kodolányi János Főiskolán a mentálhigiéné szakotcoaching oklevelet szereztem, párkapcsolati és válási mediátor végzettségre is szert tettem, valamint jártam haptonómiára (érintésekkel dolgozó irányzat) s látogattam kognitív terápiás előadássorozatot (a gondolkodásunkban felfedezhető téves mintázatok átkódolásáról), amelyet asszertív kommunikációs workshop és fejlődéslélektan / pszichopatológia kurzus egészített ki.

Ezen kívül sok más előadásra, tréningre, egészségmegőrző fórumra látogattam el s rengeteg idekapcsolódó könyvet olvastam. Egyrészt olthatatlan kíváncsiság vezérelt, hogy megismerjem a dolgok mélyebb mozgatórugóit, másrészt kezdettől fogva készültem rá, hogy átadjam másoknak is az általam érlelt információkat. Hosszú és nem véges a sora azon módszereknek, tapasztalatoknak, melyek formálták jelenlegi felfogásom, praxisom. Aktuálisan a Családterápiás Egyesület család – és párterapeuta képzésére járok.

Szerintem attól hiteles egy segítő, hogy rendelkezik önismereti háttérrel, tisztában van a határaival, tehát a szakmai és az intuitív készségei mellett képes arra, hogy különbséget tegyen, hogy mi fakad önmagából, mi tartozik a klienséhez és mi az adott helyzet jellegzetessége. Így „okos-erőszakos tanácsok” osztogatása, vagy kivetítések helyett valóban jelen tud lenni a folyamatokban, kísérve, a maga térképén terelve a segítséget kérő embert.

2004 óta készítek  egyénre szabott horoszkópelemzéseket és ekkor kezdtem felnőttoktatással is foglalkozni nyelvtanárként. Fokozatosan erősödött bennem az igény, hogy ne csak egyetlen alkalommal, diagnosztikus jelleggel találkozzam a hozzám fordulókkal, illetve a tanítványaimat ne csupán nyelvi ismeretekkel gazdagítsam, hanem szükség esetén transzformációs (feldolgozási) lehetőséget is kínáljak az előkerülő témák konkrét megoldását és a személyes fejlődést hosszabb távon támogatva.

Először 1999-ben (19 évesen) találkoztam az agykontroll és a vizualizáció kapcsán belső erőforrásaimmal, halhatatlan részemmel. Ezután hobbi szinten megmozgatott kívül-belül a hastánc, a NIA és például a kineziológia, meg az energiagyógyítás is, majd a (Kundalini) jóga s a különféle masszázs típusok, illetve a meditáció. A fő csapásirány azonban mindvégig az asztrológia (és a numerológia) maradt, amely véleményem szerint kimeríthetetlen forrása az önismeretnek.

Nem azonosulok egyetlen ezoterikus / szellemi irányzattal, vagy filozófiai áramlattal sem olyan mértékben, hogy azon keresztül határozzam meg az identitásom, viszont sok keleti és nyugati eszme áthatja független értékrendemet. A reinkarnáció gondolatát közel érzem magamhoz, ám ez nem jelenti azt, hogy rá akarlak beszélni, hogy te is ezt a vonalat kövesd…

Ha további információkra lenne szükséged, vagy kipróbálnád valamelyik szolgáltatásomat, az alábbi elérhetőségeken tudsz velem kapcsolatba lépni: