A személyes horoszkópunk megmutatja, hogy hol tartunk az elfogadás témakörével: milyen adottságokat hoztunk erre vonatkozóan és mire jutottunk mindeddig, illetve mennyire aktuális ezzel foglalkoznunk.

Ha tudjuk, hogy milyen pozícióban helyezkedik el a Jupiter a születési képletünkben, akkor mélyebb betekintést kaphatunk az elfogadással kapcsolatos erényeinkről, tanulnivalóinkról. (Természetesen a horoszkóp egésze ad teljes képet a témához fűződő viszonyunkról.)

Általánosságban a jupiteri emberek (ez egy tág kategória és főleg azok tartoznak ide, akiknek valamely fő “részük” Halak, vagy Nyilas vonások mentén működik) elfogadóbbak, de hajlamosak lehetnek az elfogadás terén is túlzásokba esni, vagyis nehezebben mondanak nemet s húznak határokat. Ezzel szemben például a Szűz, vagy a Bak jegyek domináns megtestesítői nehezebben tudnak bármit kritika és feltételek nélkül közel engedni, szeretetet befogadni, igent mondani és a külvilágot a hibáival együtt tökéletesnek látni. Ugyanakkor az utóbbi “típus” realistább, kevésbé lehet őket félrevezetni.

Hangsúlyozom, hogy minden ember és minden horoszkóp egyedi, megismételhetetlen lehetőségeket rejt. A fenti sorokat csupán gondolatébresztőnek szántam…