A legtöbb ember, amikor megkeres azon szándékkal, hogy elemeztesse a horoszkópját, nagyon kíváncsi

AZ ÉLETFELADATÁRA.

És ez érthető is, viszont szeretném tisztázni, hogy pontosan mire is utal ez a kifejezés a horoszkópunkban, vagy akár a numerológiai képletünkben. Ha röviden válaszolom meg a kérdést, akkor azt mondom, hogy nem egyetlen szót, vagy feladatot jelent természetesen.
Inkább néhány lényegi témakör, illetve alapvető emberi minőség megismerése a célunk egy-egy életben és bizonyos gátló, visszahúzó viselkedésmódok elengedése. Persze valaki túllép ezen a földi halandókra jellemző szinten és már-már a horoszkópjától függetlenül “egyszerűen csak” a SZERETET törvénye alapján él.

Általában nem egyféle célt és feladatkört tűzünk ki magunk elé, habár a paletta nagyon sokszínű lehet egyénenként. Végső soron az asztrológus és a numerológus abban is segíthet, hogy miként lehet egymással ellentétes vágyakat, célokat a lehető leghatékonyabban, elfogadóbban megvalósítani. Rávilágít a miértekre és a magasabb céljainkra, ha ezek elhalványultak volna valakinek a tudatában (s az illető csak tudat alatt emlékszik megtestesülése eredendő okaira). Felhívja a figyelmet a kardinális tanulási kérdésekre, ugyanakkor ezeknek a hétköznapi formába öntéséhez is adhat ötleteket. Többnyire azért nem a segítő találja ki, hogy pontosan mit tegyen a hozzáforduló ember, hanem a képletben látottak alapján megerősíti a sorsfeladatokhoz illeszkedő intuíciókat, vagy éppen kérdéseket tesz fel az ügyfelének, hogy tisztábban láthasson a “sűrű erdőben”.

Mindannyian azonosultunk bizonyos archetípusokkal, vagyis a bennünk lévő asztrológiai jegyek mögött húzódó esszenciális vonásokkal (ez nagyjából a mostani karakterünk) és közben tehát kitűztünk magunk elé egyfajta fejlődési irányt, amikor leszülettünk. Ez a sorstendencia olykor illeszkedik a karakterünkhöz, máskor nehezebben valósítható meg és gyökeresebb változtatások árán tud harmonikusan kibontakozni. Valaki pedig csupán elszenvedi az új minőségre jellemző tanításokat. Ha ugyanis nem értjük, hogy mi miért történik és mit szükséges megtanulnunk kisebb, illetőleg hosszabb távon, akkor sokkal nehezebb elébe menni a változásnak.

Ahelyett, hogy pusztán sajnálnánk magunkat, vagy várnánk a megváltást, ki is egyezhetünk a sorssal. S minél kevésbé próbálunk ellenállni, annál könnyebben formálódunk, haladunk. Majd ha a sorsunk iránt szükséges alázattal döntünk főbb ügyeinkben, akkor fokozatosan egyre nagyobb szabadságra tehetünk szert, hiszen elkezd működni az életünk.

Az sem mindegy, hogy egy fejlődési irány mely szintjét és megélési formáját tudjuk aktuálisan beépíteni. Ha például valakinek az MC tengelye, vagy akár a felszálló holdcsomópontja stb. a Nyilasban áll, akkor a Nyilas jegyéhez tartozó elfogadás, szintetizáló képesség, a külföldi utak és a felsőfokú tanulmányok, valamint a különböző ideológiai irányzatok s hitrendszerek megismerése, cselekvő átlényegítése (mert a Nyilas tüzes, aktív jegy) ugyancsak előkerülhet az életút során. Azonban nem mindegy, hogy a már bennünk lévő energiák, tudás, bölcsesség alapjaira építkezve mely ponton tud csatlakozni az újfajta minőség, amelynek létezik egy végső kifinomult szintje, ám mielőtt azt elérhetnénk, valószínűleg találkozni fogunk ugyanazon jegy és fejlődési célirány kevésbé fennkölt oldalaival is.

A Nyilas példáján továbbhaladva, mielőtt ennek a jegynek a lényegi mondandóját, egyensúlyi, harmonikus állapotát be tudnánk építeni, belebotolhatunk olyan emberekbe, akik éppen a visszásságait testesítik meg a “Nyilasságnak”. Bár magasabb szinten a hitet és az őszintén átélt világnézeti hitelességet a Nyilashoz kötném, a kevésbé kifinomult “tanítók” túlzott igazságérzetük és makacsságuk révén akár akadályozhatják is önmagukat és az őket fanatikusan követő híveket a bölcsebbé válás igaz útján. Ők az ellenpélda erejével tanítanak minket. Vagy előfordulhat, hogy bizonyos Nyilasok csapodár módon képtelenek a figyelmüket és az energiáikat egyetlen irányba összpontosítani, így nem jutnak előre, nem képesek valódi elköteleződésre, elmélyülésre.

Az első negatív példa esetében túlzottan ragaszkodik a Nyilas egy adott ideához, a másik véglet pedig éppen azt mutatja, hogy nem kötődik semmihez hosszútávon, hanem úgy forgatja a filozófiai eszméit, ahogyan az éppen szerencsés számára. Ezek közül egyik sem ideális megélési módja a Nyilas minőségnek, viszont hasznos tisztában lenni az elcsúszási lehetőségekkel, amikor az ember ismerkedik az új “leckével”.

Sorolhatnám a példákat a különböző jegyekhez tartozóan, ráadásul a Nyilasnál sem csak két botlási lehetőség létezik persze, hanem jóval több. Nem is elég egyetlen óra egy adott életfeladathoz tartozó tananyag elsajátításához….Egy egész élet is kevés lehet. Bár van olyan diák az élet iskolájában, aki hamarabb továbblép a következő osztályba és valaki alsó tagozatra jár még, azaz több gyakorlásra van szüksége az alapokat tekintve.

Hiszek benne, hogy végső soron mindannyian a SZERETET egyetlen törvényével ismerkedünk életünk, életeink folyamán, ám mind máshol tartunk jelenleg és másfajta életcélok, feladatok, tanulságok elsajátítása mentén lehetünk képesek továbblépni a végső egyensúly, a felszabadult lét felé.